B&B – Het Pieterpad en wandelen in de Achterhoek

Als je van wandelen houdt dan is Bed and Breakfast PicaBella de plek bij uitstek! PicaBella ligt op loopafstand van het Pieterpad en het Wandelnetwerk Achterhoek.

Pieterpad

Het Pieterpad is de langste, bekendste en misschien wel de mooiste lange afstandswandeling (LAW) van Nederland. PicaBella ligt bijna aan het einde van deel 1, ongeveer halverwege deze mooie wandeltocht.

PicaBella ligt slechts 2 km van het eindpunt van etappe 12 (Holten – Laren)  en het startpunt van etappe 13 (Laren – Vorden). In etappe 12 loop je langs Kasteel Verwolde, ook vanaf daar is het slechts 2 km naar PicaBella. PicaBella is niet alleen een ideale overnachtingplek voor wandelaars die het hele Pieterpad lopen, maar ook voor de wandelaars die één of twee etappes in het weekend gaan lopen.

Wandelen in de Achterhoek

B&B PicaBella is daarnaast ook een perfecte uitvalbasis om de Achterhoek per voet te verkennen. Wandelen in de Achterhoek kan gemakkelijk via een wandelkeuzepuntensysteem van ruim 3.000 kilometer met 150 startlocaties. Door het keuzepuntensysteem kun je de door jou gekozen routes gemakkelijk naar eigen keuze verder uitbreiden. Op mooi-achterhoek.nl staan veel complete wandelingen met routebeschrijving klaar inclusief GPS-download.  Wandelschoenen aan en genieten maar! En ’s avonds weer heerlijk bijkomen in B&B PicaBella.

Extra services voor wandelaars

Als ervaren langeafstandswandelaar weet Marijke dat een kleine extra service de wandelervaring compleet maakt. PicaBella biedt daarom de volgende services voor de wandelaar aan:

  • Haal- en brengservice Pieterpad
  • Lunchpakket
  • Een warme avondmaaltijd

Haal en brengservice
Na een lange dag kan het fijn zijn om ’s avonds opgehaald te worden. PicaBella biedt daarom een gratis haal- en brengservice  voor wandelaars. Wij halen je op bij het tunneltje Oude Holterweg, kasteel Verwolde of in het centrum van Laren. Binnen 10 minuten na je telefoontje, zijn we ter plaatse. De volgende dag brengen we je weer naar deze plek, zodat je verder kan met de wandeltocht.

Lunchpakket
PicaBella heeft een gratis extraatje voor de wandelaars in petto. ’s Ochtends staat een lunchpakketje klaar, bestaand uit: twee belegde bolletjes, een flesje drinken, een snack en een stuk fruit.

Met de pot mee-eten
Als ervaren langeafstandswandelaar weet Marijke dat een goede avondmaaltijd onmisbaar is en de energie nog wel eens wil ontbreken om ’s avonds op pad te gaan. Speciaal voor wandelaars daarom de service om met de pot mee te eten voor 17,50 euro p.p. Geef bij het reserveren even aan of je van deze service gebruik wilt maken.

Bereikbaarheid PicaBella
Kijk onder contact voor de algemene gegevens. PicaBella is ook te voet bereikbaar.

plattegrond

Het Pieterpad vanuit Holten loopt vanaf punt 1 op de kaart over landgoed Verwolde. Punt 1 ligt slechts 2 km van PicaBella. Te voet bereik je PicaBella vanaf punt 1 als volgt:

Vanuit Holten komt de Horstweg op de Oude Holterweg (Anwb paddestoel 23033/001). Hier ga je rechtstaf (gele route O21), na 180 meter linksaf, tunneltje onderdoor en direct weer linksaf de zandweg op. Boerderij nr. 8 passeren en daarna 1e zandweg rechts (Toldijk), deze uitlopen tot aan de Holterweg. Op de hoek met nr. 92 linksaf tot aan PicaBella nr.76

Vanuit het centrum van Laren, punt 3,  volg je de Holterweg vanaf restaurant Witkamp 2km langs de PLUS tot PicaBella nr. 76.

Liever gebruik maken van de haal- en brengservice geef dan bij reserveren even de ophaallocatie aan: 1. Tunneltje , 2. Parkeerplaats Verwolde of 3. Centrum Laren.