Koeien knuffelen bij de buren

Vandaag een bijzonder uitje met de B&B-gasten Daniela en Alessia: op bezoek bij  de boerderij van de familie Eggink. De noabers (Twents) of toch naobers (Achterhoeks) van PicaBella. We werden hartelijk ontvangen door boer Jan en de boerinnen Nienke en Anneke. Boer Henk-Jan was buiten druk bezig.

naamloos

In jasschort en laarzen gestoken luisterden we naar de trotse en enthousiaste boerderijverhalen. We kregen volledige tekst en uitleg van het boerenleven en de Fleckvieh koeien.  Dit ras is een combinatie van een goede melk- en vleeskoe, die van origine uit de Alpen komt.  De draagtijd van deze koeien is gelijk aan die van de mens. En een kalfje weegt 50 kilo bij de geboorte.

De gasten en ik zijn weer een heel stuk wijzer geworden van het leven op de boerderij. De band tussen de koeien en de boer is heel bijzonder. Het was geweldig om de sfeer te proeven en te zien hoe de koeien reageren op de boer. Familie Eggink bedankt dat we een kijkje mochten nemen in jullie stal. Ook genieten in luxe en rust van natuur, cultuur en/of het plattelandsleven reserveer dan een overnachting bij PicaBella.
Tot in Laren!
Marijke Weeink